zbozinekJsme rádi, že s naší akcí můžeme spojit komoru a jejími členy,“ říká v našem rozhovoru Pavel Zbožínek, prezident Evropských her handicapované mládeže Emil Open.  

Emil je pořadatelem evropských her handicapované mládeže Emil Open. Tato sportovně společenská událost pro mladé se všemi typy zdravotního postižení ve věku 10 až 26 let se v Brně koná každý rok. Na letošní 13. ročník přijedou sportovci ze 13 zemí Evropy.

Jaký bude letošní ročník a jak se můžete zapojit i vy? Na to jsme se zeptali prezidenta organizačního výroboru Emil Open Pavla Zbožínka.

Emil Open se bude konat ve dnech 19.–23. června. Jak bude vypadat letošní ročník?

Harmonogram bude stejný jako každý rok. Ve středu nás tradičně čekají příjezdy účastníků a veškeré zahajovací oficiality. Ve čtvrtek kvalifikační závody, v pátek finálové, spojené s medailovými ceremoniály. V sobotu pak doprovodný program v rámci celého Jihomoravského kraje.

Co se týče sportovní části, zde nás čeká její rozšíření. Díky našemu chorvatskému partnerovi letos rozšiřujeme nabídku o úpolové sporty. Ty budou spolu se stolním tenisem a boccia na Fakultě sportovních studií MU. Ve sportovním areálu VUT Pod Palackého vrchem tradičně bývá atletika, bocce, lukostřelba, cyklistika, turnaj v přehazované a kempy pro nováčky v kolektivních sportech. Již druhým rokem musíme řešit velký zájem o plavání tak, že si pronajímáme dva bazény. Takže kromě tradiční Kraví hory letos chceme poprvé vyzkoušet zrekonstruovaný bazén Lužánky.

Co se týče oficiálního a doprovodného programu, zde čekáme na potvrzení účasti prezidenta republiky. Od té se v podstatě odvíjet další program prvního dne. Na ten máme kromě zmiňovaného zahajovacího ceremoniálu plánovanou Číši vína pro partnery na pozvání primátorky města Brna, ale také zahájení Vaňkovka Fest 2024, který svojí Benefiční show otevře člen naší správní rady, moderátor a herec Jan Kraus.

Chystáme se ale také například oslovit naše partnery se zapojením do kampaně #happy13, pod jejímž názvem se letošní ročník bude konat.


To vše zní opravdu zajímavě. A jak se do Emil Open mohou zapojit členové RHK Brno?

Budeme moc rádi, pokud se rozhodnou zažít atmosféru našich her. Zúčastnit se a zapojit mohou v různých podobách.

Například jako dobrovolníci. Máme radost, že čím dál více firem zapojuje do pomoci své zaměstnance. Někteří si udělají na hrách teambuilding, někteří se zúčastní v rámci charita day. Ať tak či onak, je pro nás jejich pomoc důležitá. Na zajištění her je totiž potřeba více než 200 dobrovolníků. 

Je to ale také například o poskytnutí svého know-how či produktů. A pomůže nám i jakékoliv vybavení, jako jsou třeba party stany atp. A nejen to – nám tyto věci pomohou, a naopak firmě udělají reklamu.

Jsme rádi, že s naší akcí můžeme spojit komoru a její členy. Přijměte proto také naše pozvání na oficiální program her a zúčastněte se například medailových ceremoniálů, na kterých můžete dekorovat naše sportovce. A já vám garantuji, že až uvidíte radost v očích našich malých velkých bojovníků, budete odcházet nejen nabití energií, ale i se skvělým pocitem z úžasné atmosféry her.

Děkujeme za rozhovor a těšíme se na osobní setkání na některé naší akci.

Máte-li zájem se zapojit do Emil Open, pak prosím kontaktujte Pavla Zbožínka na telefonu +420 602 720 518 či e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Atmosféru her můžete nasát ve fotogalerii z Emil Open 2023.

emil3   emil2   emil1   emil4   emil5

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size