RHK Brno dlouhodobě přispívá k zvýšení exportních schopností místních firem a snaží se jim usnadnit vstup na zahraniční trhy.

Díky podpoře Jihomoravského kraje v rámci projektu "Centrum mezinárodního obchodu" mohou vhodní žadatelé využít finanční nástroj v podobě jednorázové dotace (exportní voucher pokrývá 75 % ceny zakázky, a to až do výše 75.000 Kč) na jejich projektové záměry, tzn. služby, které povedou k posílení jejich konkurenceschopnosti, a to zejména tím, že napomohou při jejich internacionalizaci. Poskytnutá podpora se může týkat např. účasti na mezinárodních veletrzích, výstavách a konferencích, mezinárodního marketingu či využití specializovaných individuálních poradenských služeb.

Letos bylo celkem předloženo 24 projektových žádostí od jihomoravských firem. Formální a věcnou kontrolu provedla odborná komise složená ze zástupců RHK Brno.

V pondělí 11. března byli vybráni radním Jihomoravského kraje Jiřím Hlavenkou úspěšní žadatelé o exportní voucher. Vylosováno bylo 13 firem (MAIA LABS s.r.o., AMK Consulting, s.r.o., Loklok s.r.o, Kikiriki Games s.r.o., Aiviro s.r.o., EPRIN spol. s r.o., IN-EKO TEAM s.r.o., aReception.ai s.r.o., PRAMOS, a.s., VisionCraft s.r.o., REDAMP SECURITY s.r.o., ASTRA MOTOR spol. s r.o., Peppermint Medical s.r.o) a 5 náhradníků (PROFIcomms, s.r.o., SNADNEE s.r.o., Stride Innovation Ventures s.r.o., Grig Distribuce s.r.o., BrnoLogic, spol. s r.o.). 

Na realizaci svých projektových záměrů budou mít čas do konce listopadu tohoto roku.

1000004493     1000004510     1000004504

Tato aktivita v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“ je realizována za finanční podpory Jihomoravského kraje.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size