V pondělí 6. března proběhlo Shromáždění delegátů RHK Brno, které zvolilo také nové představenstvo. Do čela komory se postaví brněnský podnikatel, vizionář a investor Ladislav Chodák.

V úvodu tohoto setkání shrnul svoji dlouholetou činnost na komoře její dosavadní předseda Miloš Škrdlík. Zaměřil se především na nově realizované projekty Centrum mezinárodního obchodu, INDUSTRY CLUSTER 4.0 či projekty zaměřené na vzdělávání členů RHK Brno. V závěru řekl: „Z pracovních důvodů jsem se rozhodl po 12 letech ve vedení komory již dále nekandidovat a dát tak šanci novému vedení posunout dosavadní laťku zase o kus výš a dál. Naše komora ví, kam chce jít, a s kým."

O splnění tohoto úkolu se pokusí v následujících 3 letech nový předseda, jenž potvrdil, že i z jeho pohledu je komora výjimečnou institucí, která byla velmi dobře vedena a kde je na co navazovat, řekl: „Mým úkolem je včlenit komoru do inovačního ekosystému města Brna a Jihomoravského kraje. Máme poslední roky, kdy ze strukturálních fondů můžeme vůbec nějaké projekty získat a sestava kraj, město, vysoké školy a hospodářská komora mohou udělat celek, který by mohl hrát roli i pro Vás podnikatele. Pokud se bude dařit inovativním firmám, brzy se přidají i ty ostatní. Výkonost českého průmyslu je na hranici svých možností, nemáme možnost se někam rozvíjet, pokud neuděláme strukturální změnu. Takováto změna v rámci republiky by trvala věčnost, náznak strukturálních změn na jižní Moravě by snad realizovat šlo a pokusit se o to určitě stojí za to."

Vedení komory i její členové se mohou v následujícím období těšit na další svěží vítr, který do činnosti této organizace zajisté osoba nového předsedy vnese. Přejeme mu, aby se jemu, komoře i jeho ostatním firmám dařilo nejméně stejně dobře jako dosud.

V rámci Shromáždění delegátů převzali ocenění v podobě titulu čestného předsedy RHK Brno její dřívější předsedové Antonín Surka, Karel Minařík, Miroslav Hošek a Miloš Škrdlík, kteří byli i oceněni Merkurovou medailí za zásluhy o rozvoj Hospodářské komory ČR.

Složení nového představenstva naleznete ZDE.

logo brno3 jihomoravsky-kraj logo-komora HKCR3  brnobusiness magnus  WoodTec logo