Aktuální články

Jak napomoci úspěchu v podnikání, prezentovala Regionální hospodářská komora Brno na stejnojmenné závěrečné konferenci k projektu „Příprava a podpora podnikání žen s mezinárodní účastí". Konference konaná ve středu 10. 6. 2015 v prostorách hotelu Barceló přivítala přes 40 podnikatelek, začínajících podnikatelek, účastnic projektu a hostů.

Celkem devět přednášejících, mezi kterými nechyběly zástupkyně zahraničních partnerů projektu z Dolnorakouské komory v St. Pőltenu a Slovenské obchodní a průmyslové komory v Trenčíně, přispělo svými zajímavými prezentacemi k výborné atmosféře celé akce, na které nechyběla odbornost, sdílení zkušeností a zajímavé postřehy z podnikatelské praxe. Nechyběl ani humor při líčení vlastních podnikatelských zážitků a prvních zkušeností s realitou podnikání v konfrontaci s původními představami, co vůbec podnikání obnáší.

Mezi hosty vystoupila např. zástupkyně Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek nebo ředitel OHK Vyškov, který se podělil o vlastní zkušenost s obdobným projektem.
V závěru konference se rozvinula plodná diskuse, při které dotazy směřovaly na možnost pokračování aktivit v podobném projektu, na situaci v připravenosti operačních programů MPSV v novém programovém období a některé účastnice využily nabídku konzultovat své problémy a dotazy se třemi přítomnými konzultantkami.

Do projektu se zapojilo okolo 200 žen, z toho 25 zahájilo podnikání na základě živnostenského oprávnění. Projekt trvající od 1. 9. 2012 končí k 30. 6. 2015.

Z mnoha stran zaznělo na závěr poděkování Regionální hospodářské komoře Brno za skvělou realizaci projektu a kvalitní informace a vědomosti, které v průběhu téměř tří let trvání projektu mohly ženy získat. Ke kvalitě akce přispěla rovněž profesionální moderátorka konference a kvalitní česko/německé tlumočení.

Zaverecna konference 4359

Zaverecna konference 4362