Hospodářská komora České republiky k pololetí letošního roku provozuje 48 Kontaktních míst veřejné správy (Czech POINT). Už od svého vzniku tato místa výrazně napomáhají podnikatelům, nejen při zajišťování výpisů z různých registrů státu, ale v řadě dalších situací souvisejících s podnikáním.

Od spuštění projektu Czech POINT pracovníci kontaktních míst provozovaných v síti HK ČR vydali na 30 tisíc výpisů z obchodního rejstříku, na 20 tisíc výpisů z rejstříku trestů či 15 tisíc výpisů z katastru nemovitostí, provedeno bylo několik stovek tisíc dalších úkonů.

 "Velmi nás těší rostoucí zájem podnikatelů o služby poskytované našimi kontaktními místy, které jim, díky koncentraci různých služeb na jednom místě, šetří čas a peníze," říká Tomáš Macnar, projektový manažer HK ČR.

Komorové Czech POINTY vydávají nejenom výpisy z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, katastru nemovitostí, rejstříku trestů, registru řidičů, seznamu kvalifikovaných dodavatelů či insolvenčního rejstříku, učinit na nich lze i podání podle § 72 živnostenského zákona, zároveň však také poskytují servis a odborné poradenství k problematice datových schránek a provádějí autorizovanou konverzi na žádost. Podnikatelé také oceňují možnost, že si mohou nechat na těchto místech ověřit své listiny a podpisy.

Czech POINTY Hospodářské komory ČR poskytují oproti řadovým Czech POINTŮM nadstandardní služby. "Pro naše stálé klienty nabízíme možnost objednání vyhotovení výpisů e-mailem či telefonicky, což jim výrazně šetří čas, který na jiných místech musejí neúčelně trávit při čekání, než se na ně dostane řada," dodává Tomáš Macnar.

V případě, že podnikatelé potřebují některé výpisy dostávat pravidelně, mohou se navíc dohodnout na jejich automatickém vyhotovení a zasílání. Czech POINTY Hospodářské komory ČR, jako jediné v ČR, také poskytují poradenství v otázkách týkajících se podnikání nebo vstupu do podnikání.

 V České republice dnes funguje zhruba 7000 Kontaktních míst veřejné správy - Czech POINT.

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size