Podnikatelé a občané, kteří potřebují při nákupu či prodeji pozemku nebo domu doložit snímky z katastrálních map, už nemusí pro ně chodit na katastrální úřad. Kontaktní místa veřejné správy, která provozuje Hospodářská komora České republiky v rámci projektu Czech POINT, poskytují od dnešního dne novou službu - Výpis snímku z katastrální mapy.

 

Služba bude dostupná prostřednictvím 48 kontaktních míst Hospodářské komory ve všech krajích České republiky. Kontakt na ověřovací kancelář RHK Brno a další informace naleznete zde.

Ke službám Czech POINTU Hospodářské komory, jako jsou například výpisy z obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, katastru nemovitostí, rejstříku trestů, registru řidičů, seznamu kvalifikovaných dodavatelů či insolvenčního rejstříku, se dnešním dnem připojuje nová služba, díky které občané už nebudou muset navštěvovat katastrální úřad. CzechPOINTY Hospodářské komory dnes začaly žadatelům vydávat výpis z katastrální mapy v digitální podobě pro cca 88 % území České republiky.

"Novou službu ocení především klienti, kteří chtějí například ke kupní či zástavní smlouvě doložit grafický podklad, z kterého jsou patrné hranice prodávaného nebo kupovaného pozemku či budovy," vysvětluje novinku projektový manažer Hospodářské komory ČR Tomáš Macnar.

V nejbližších letech bude digitalizace plně dokončena. Díky tomu bude možné požádat o jakýkoliv snímek z katastrální mapy na jakémkoliv katastrálním pracovišti nebo Czech POINTU v ČR a na českých zastupitelských úřadech v zahraničí.

 "Ve spojení se službou ověřování listin a podpisů a vydávání výpisů z katastru nemovitostí se tak klientům dostane ještě většího servisu na jednom jediném místě," dodává Macnar.

V České republice dnes funguje více než 80 katastrálních pracovišť a více než 7000 Kontaktních míst veřejné správy Czech POINT. Výhodou kontaktních míst je, že na jednom místě a na počkání lze získat nejvíce žádané výpisy a také si nechat ověřit pravost podpisů a listin.

Od spuštění projektu Czech POINT pracovníci kontaktních míst provozovaných v síti Hospodářské komory ČR vydali na 30 tisíc výpisů z obchodního rejstříku, na 20 tisíc výpisů z rejstříku trestů či 15 tisíc výpisů z katastru nemovitostí, provedeno bylo několik stovek tisíc dalších úkonů.

Czech POINTY Hospodářské komory ČR poskytují oproti řadovým Czech POINTŮM nadstandardní služby. Stálým klientům nabízí možnost objednání vyhotovení výpisů e-mailem či telefonicky, což jim výrazně šetří čas, který na jiných místech musejí neúčelně trávit při čekání, než se na ně dostane řada. V případě, že podnikatelé potřebují některé výpisy dostávat pravidelně, mohou se navíc dohodnout na jejich automatickém vyhotovení a zasílání. Czech POINTY Hospodářské komory ČR, jako jediné v ČR, také poskytují poradenství v otázkách týkajících se podnikání nebo vstupu do podnikání.

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size