V pátek 20. května do svých řad přivítala Regionální hospodářská komora (RHK Brno) nové členy. Bohatého programu se účastnili i brněnská primátorka Markéta Vaňková, budoucí guvernér České národní banky Aleš Michl či hlavní ekonom investiční skupiny DRFG Martin Slaný.

Úvodem došlo na tradiční vítání nováčků. Úvodní slovo ředitele RHK Brno Čeňka Absolona vyzdvihlo úspěchy, jichž v poslední době docílila. Ocenil činnost Brno Space Clusteru, který se věnuje vesmírnému výzkumu. Samotné pasování zahájil zástupce brněnského ženského basketbalového týmu BK Žabiny Brno Radek Šír, následovaly ho firmy z oblasti finančního poradenství, kryptoměn, vzdělání či IT.

Překvapením byla účast brněnské primátorky Markéty Vaňkové, která čelila otázkám „až na dřeň“. Řešila se zejména lokální témata jako nová hokejová hala či územní plán. Řeč však padla i na evropské předsednictví či nadcházející volby. Primátorka také ocenila spolupráci města a Ředitelství silnic a dálnic, která se dotýká několika aktuálních projektů.

Následovala debata nadcházejícího guvernéra ČNB Aleše Michla a ekonoma Martina Slaného. Řešila se budoucnost české ekonomiky i role centrální banky při současné vysoké inflaci. Do diskuze se zapojili i přítomní podnikatelé a členové komory, kterých přišlo na 70. Především zájem o kryptoměny a řešení současné situace vyústil v zajímavé názorové výměny, které však přítomní vzali s úsměvem.

Po oficiálním programu se účastníci přesunuli na terasu, kde při grilování pokračovali v debatách a navazování obchodních kontaktů.

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size