RHK Brno ve spolupráci s Masarykovou univerzitou udělaly další krok k propojení akademického a byznysového světa. 

V úterý 12. října 2022 jsme v prostorách moderního coworkingového centra Clubco Vlněna uskutečnili jedinečné Setkání business platforem MU a Regionální hospodářské komory Brno. Ústředním tématem bylo představení projektu MUNI BioPharma Hub (budovaného v rámci bohunického Campusu) a příležitostí, které se v souvislosti s tím nabízejí.

Na setkání dorazila necelá stovka účastníků z řad zástupců firem, univerzity i univerzitních spin-off společností. Účastníci získali informace ke konkrétní podobě strategického projektu MUNI BioPharma Hub, který tvoří unikátní spojení moderních výukových prostor pro farmaceutickou fakultu a špičkové výzkumné infrastruktury preklinického centra a centra molekulární medicíny Masarykovy univerzity. „Masarykova univerzita je škola s vysokými standardy, které se snažíme posouvat a překračovat. Přesně to je případ infrastruktury MUNI BioPharma Hub, která znamená další významnou možnost, jak posunout univerzitní vědění směrem do aplikační sféry,” vyjádřil se prorektor Masarykovy univerzity pro vnější vztahy a celoživotní vzdělávání Martin Kvizda.

Přednosta ústavu histologie a embryologie Aleš Hampl a jeho kolegové na setkání představili unikátní Preklinické centrum, společný projekt Lékařské a Přírodovědecké fakulty MU. Činnost centra molekulární medicíny přednesla prorektorka pro výzkum a doktorské studium Šárka Pospíšilová spolu s Filipem Pardym z Centrální laboratoře Genomika. „Je velmi přínosné, že jsme mohli širšímu publiku přiblížit potenciál vznikajícího projektu využívajícího synergii vzdělávacích i vědecko-výzkumných aktivit v oblasti biotechnologií a zdravotnictví napříč několika fakultami univerzity, včetně možné spolupráce s Fakultní nemocnicí Brno a dalšími partnery. Čím lépe nastartujeme motor spolupráce, tím širší možnosti se otevřou,“ uvedl David Póč, ředitel strategického projektu MU 2021+, do něhož spadá budování MUNI BioPharma Hubu.

Součástí akce byla i prezentace aktuálního dění v Life Sciences 4.0 platformě, ve spin-off společnostech MU a také pozvaných firem.

Platforma Life Sciences 4.0 (www.lifesciences40.cz), která si klade za cíl propojování businessu a akademické sféry v oblasti živých věd a která funguje pod záštitou RHK Brno, byla zároveň včera symbolicky formalizována. Nyní již spolek bude usilovat o nastavení a prohloubení vzájemného partnerství mezi podniky z oblasti živých věd navzájem i s univerzitními subjekty ke zvýšení konkurenceschopnosti firem.

„Včerejší založení spolku bylo vyvrcholením našeho víceletého úsilí o vznik platformy Life Sciences 4.0. Naše aktivita se navíc časově protnula s projektem Masarykovy univerzity při rozšiřování bohunického kampusu. Kromě toho probíhá dynamický rozvoj farmaceutické fakulty nově pod křídly MU. To vytváří silné prostředí pro propojování akademické sféry a firem nejen v Brně či Jihomoravském kraji. Pevně věřím, že v tomto uskupení budou vznikat velké projekty s přesahem mezi obory a regiony.“ informoval Tomáš Kubala, místopředseda představenstva Regionální hospodářské komory Brno.

Organizaci akce zajistila platforma Life Sciences 4,.0, RHK Brno a Centrum pro transfer technologií MU.

Informace: Mgr. Věra Kinclová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 604 274 968

Realizováno za finanční podpory Statutárního města Brno v rámci dotace z projektu Platforma Life Sciences 4.0 – odkaz G. J. Mendela.

375A9912

 

375A9906

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size