Dne 1. ledna 2023 zahájila Regionální hospodářská komora Brno projekt, který si klade za cíl hlubší propojení a vzájemné partnerství mezi podniky z oblasti živých věd a univerzitními subjekty. Na naše aktivity jsme získali dotační prostředky od statutárního města Brna. Platforma Life Sciences 4.0 (pod hlavičkou RHK Brno) je formalizované uskupení, které bude tyto aktivity realizovat.

Co máme v tomto roce například v plánu?

Budeme pro vás natáčet podcasty se zajímavými osobnostmi na aktuální témata v rámci tzv. živých věd. Chceme dělat osvětu těmto moderním a velmi důležitým oborům.

Budeme realizovat různé kooperační akce a setkání. V následujícím období vás můžeme pozvat například na Kulatý stůl s Ministerstvem zahraničních věcí, který se u nás uskuteční v únoru a bude zaměřen na problematiku A) „Internacionalizace české vědy, výzkumu a inovací“ a dále B) „Problémy uchazečů a studentů s vízovým procesem“. Plánujeme „Setkání současných doktorandů s úspěšným“ (zde bychom chtěli představit i firmám doktorandy zejména z FaF, PřF, VUT s jejich výzkumnými projekty.) Nebo vám dle vašeho zájmu můžeme zprostředkovat setkání na Úřadu vlády ČR o tzv. průmyslových doktorátech, které se uskuteční 6. února. Chceme se věnovat úskalím legislativy, spolupráci s univerzitami (MU i VUT), telemedicíně nebo i zahraničním příležitostem.

Pořádáme dlouhodobé stáže studentů v podnicích, které můžou pomoci jak studentům rozšířit obzory, tak i firmám najít případné budoucí zaměstnance.

Vytvoříme zpravodaj, elektronický newsletter, kterým chceme informovat o aktuálním dění  v této oblasti.

Naším dlouhodobým cílem je popularizovat živé vědy, vytvářet prostředí a příležitosti pro setkávání a spolupráci v rámci life sciences.

Dejte nám vědět, co vás zajímá, s čím se vaše společnost potýká nebo co by vám pomohlo!

Kontakt: Mgr. Věra Kinclová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 532 194 927, www.lifesciences40.cz

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size