Tradiční řemeslo, prémiová kvalita, české ruce. Pánské zakázkové krejčovství GALARD s přesností na milimetry představuje to, co si zaslouží každý moderní gentleman.

www.galard.cz

 

Na otázky dnes bude odpovídat jednatelka společnosti Galard Brno s.r.o., paní Adéla HoffmannováDSC 0026 1

Můžete nám říct něco o historii firmy? Jak Vás napadlo šít obleky a košile na míru? Móda šitá na míru byla v minulosti spíše doménou žen.

Oděvní značka GALARD byla založena v roce 2011 v Brně, původně zaměřena na šití pánských košil na míru. Poptávka mužů po kvalitním a dobře padnoucím formálním oblečení nás přivedla k rozšíření sortimentu o šití pánských obleků, kabátů a také k doplnění celkového vzhledu o doplňky a kvalitní kožené rámové boty. Je pravdou, že na prvorepublikovou tradici šití navázalo období, které vedlo mnohé ženy k šití vlastních oděvů. Naopak po revoluci přestal být o krejčovské řemeslo zájem, objevila se masová výroba oděvů a vlna tzv. „fast fashion“ značek a obor jako takový začal upadat.

Nicméně v posledních deseti letech sledujeme nový vývoj směřující k zodpovědnějšímu přístupu k odívání, k podpoře lokálních oděvních značek a dávání přednosti kvality nad kvantitou či nejnižší cenou. Jak muži, tak čím dál častěji i ženy, hledají perfektně padnoucí oděv, který díky své kvalitě a nadčasovosti vydrží několik sezón.

Z jakého důvodu bych si měla vybrat právě Váš salon?

Návštěva našeho krejčovství musí být zážitkem. Věnujeme Vám tolik času, kolik budete potřebovat. Do ničeho Vás netlačíme a vše si můžete v klidu promyslet. K výběru látek Vám nalejeme výbornou kávu, kvalitní čaj nebo sklenku dobrého prosecca. Jednoduše se snažíme, abyste se cítila dobře. Jak v našich oděvech, tak při jejich výběru v salonu GALARD. Jedním z našich hesel je, že šijeme na míru Vaší osobnosti. Proto Vás nejdříve musíme poznat. Musíme vědět, jaký oděv si přejete, kam jej budete nosit, jak často, za jakým účelem, co máte ráda a co naopak nesnesete. Na základě těchto informací spolu zvolíme nejvhodnější materiál a střih. Budeme Vás provádět celým procesem šití až do úplného předání oděvů. A i když si oděv odnesete domů, bude nás po nějakém čase zajímat, jak se Vám nosí a zda-li jste spokojena. Nabízíme i servis oděvů jako je třeba čištění. Rádi Vám sestavíme kompletní šatník, který bude dostatečně variabilní a bude sedět především Vašim potřebám.

Spolupracujeme s tradičními evropskými dodavateli oblekových látek – především z Anglie a Itálie, pro velké zakázky oslovuje také brněnskou Novou Mosilanu. Košile šijeme nejčastěji z českých košilovin Mileta a italských látek Albini a Thomas Mason.

Poznamenala současná situace Vaši firmu?

Ano, poznamenala, tak jako většinu firem v naší branži. Textilní a oděvní průmysl je jedním z nejvíce zasažených oborů. Ukázalo se ale, že jedním z nejpodstatnějších pilířů naší firmy je flexibilita, kterou si můžeme dovolit, protože jsme firmou malou, svým nastavením téměř rodinnou. A v neposlední řadě také dlouhodobé obchodní a přátelské vztahy s klienty.

Díky nasazení všech kolegů a spolupracovníků jsme se v období prvního lockdownu přetransformovali na šití roušek. Zprvu zdarma do nemocnic a míst, kde roušky chyběly.

V následujích dvou lockdownech jsme přestavěli náš obchodní model na fungování „na dálku“, kdy mnohé obchody s našimi stávajícími klienty, které již známe a víme jejich požadavky, uzavíráme v podobě online komunikace. Ale je nutné zmínit, že osobní kontakt nic nenahradí a už se těšíme, až budeme moci s klienty setkávat osobně, protože šití na míru v e-shopu kvalitně neuděláte.

Domníváte se, že se český či evropský trh po epidemii Covid-19 změní?

Bohužel již nyní lze pozorovat změny v podobě insolvencí některých velkých oděvních značek. Dojde jistě k posílení online prodejů u firem, které nabízí tzv. ready to wear oděvy, ale u zakázkového šití to nepovažuji za vhodnou cestu. Umíte si představit, že byste si online koupili luxusní kuchyni na míru? Já osobně ne. Je to investice, se kterou budu žít několik let a chci vědět co kupuji. Stejné vnímání mám u oděvů, které šijeme a které mají zákazníkovi sloužit spoustu let.

Stylově vnímáme změnu v typech oděvů, které zákazníci požadují. I my proto reagujeme na poptávku a nabízíme mnohem více variant oděvů, které jsou zaměřeny na pohodlí, home office režim a celkově casual styl. Najdete u nás pohodlná domácí saka, džíny na míru, kalhoty na doma, či na míru šité pyžamo i s monogramem.

Máte nějakou nabídku či sdělení pro ostatní členy komory?

Členům komory rádi nabídneme naše krejčovské služby, pomoc se sestavením šatníků, či jen jeho doplnění. Našimi zákazníky jsou mimo jednotlivců také firmy. Jsme schopni navrhnout a ušít kompletní firemní oblečení, s výšivkami log či vlastním potiskem látky. Rádi nabídneme individuální ceny a ukážeme reference.

Co považujete za Váš největší úspěch?

Troufám si říct, úspěchem je zvládnutí roku 2020, který jsme překonali díky našim klientům, kteří nás podrželi a podpořili v těchto nelehkých dobách. A s tím související několikaletá práce mých kolegů, kterých si za jejich loajalitu a pracovitost velmi vážím.

Z dlouhodobého hlediska je to spolupráce s našim krejčím, kterému nikdo neřekne jinak než Mistr. Pan Boček je opravdu mistrem svého oboru a za jeho prací se sjíždí klientela z dalekého okolí včetně zahraničních klientů. Jeho životní elán bychom mu mnozí a mladší mohli závidět.

Co Vám udělalo v poslední době největší radost?

Zažíváme dobu, kdy je třeba k životu přistupovat s pokorou a radovat se z maličkostí. Takže se radujete i ze zprávy, že po týdnu došlo k proclení látky z Anglie na oblek pro našeho klienta.

Všichni modelové na fotografiích níže jsou také zákazníky krejčovství GALARD.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size