Na naše dotazy dnes odpovídal: Ing. et Mgr. Filip Slunský, CEO a garant vzdělávání v jazykové firmě Langino s.r.o.

filip bio2x

Na trhu se pohybuje velké množství jazykových škol a agentur, proč jste se rozhodli založit tu Vaši?

Člověku se může zdát, že je velká konkurence ve vzdělávání jazyků. Je to tak? Většina klasických škol ale přináší studentům průměrné výsledky. Po čase, který je velmi dlouhý.  Tohle se nám podařilo v Langinu změnit. Díky specifické metodologii a systému vzdělávání (jdeme tak trochu proti proudu) dokážeme učit cizí jazyky za 3 měsíce. Když lidé chtějí pokračovat, za další 3 měsíce vyšperkujem jejich mluvený projev a porozumění. Nicméně, k takovým výsledkům jsme se museli dopracovat. Téměř 20 let jsme pracovali a validovali systém našich jednoduchých pravidel, na místo složitých pouček z běžných učebnic. Kromě toho propojujeme učení jazyků s výukou dalších dovedností (jako jsou prezentační, komunikační dovednosti etc.). A aby toho nebylo málo, vyvinuli jsme vlastní, unikátní aplikaci na výuku jazyků.
Aby si mohli studenti lépe procvičit, to co se s námi v hodinách naučí. Plus jsou zde všechny materiály a naše know-how k výuce. Díky tomu se nám i přes „období covid restrikcí" podařilo expandovat do nových firem a odučit více jak 200 lidí z řad veřejnosti, kteří mají zájem o naše kurzy jazyků za 3 měsíce.

V čem je Vámi používaná metoda výuky unikátní?

Než začnu něco popisovat. Firmám i jednotlivcům nabízíme, vidět a zažít si výuku v akci. Je to vždy lepší než složitý popis toho ,,jak to funguje.
Každopádně, využíváme dostupné znalosti z psychologie a neurologie. Klademe důraz na skutečné pochopení jazyka jako celku i jeho detailů. Říct studentům ,,vemte něco na vědomí, takhle to prostě je" - to je u nás sprosté slovo. Jak to funguje dál? Co naši studenti díky výuce s lektorem pochopí, pak jednoduše procvičují mimo hodiny v naší aplikaci. Jak už jsem řekl, kromě toho propojujeme jazyky s učením dalších dovedností. Díky tomu se naši studenti učí jazyk rychle a hlavně mají mnohem menší tendenci zapomínat, takže jejich výsledky jsou více méně trvalé.

Za jak dlouhou dobu je úplný začátečník schopen se domluvit v běžných situacích?

Pokud se student nechá námi vést a věnuje tomu čas, tak za 3 měsíce ho cizí jazyk naučíme. Výuka je na 1,5 hodiny dvakrát týdně, plus procvičování v naší unikátní aplikaci Langino. Pro firemní prostředí přicházíme s možností kurzu Anglicky za 3 měsíce - prodloužená verze. V praxi to znamená, že zaměstnanci mají výuku s lektorem 1x týdně na hodinu a půl doplněnou o ,,větší domácí přípravu". Firmám i zaměstnancům to vyhovuje, protože stále mají skvělé výsledky ale zároveň i čas na svoji práci.

Ovlivnila doba kovidová Vaše podnikání?

Určitě ano, ale svým způsobem pozitivně. Respektive, před pandemií jsme učili skupinové, individuální i firemní kurzy a semináře v Brně, Praze, Plzni, Olomouci, Zlíně etc. Pandemie nás donutila převést celý koncept do online podoby, ale využili jsme to k zavedení celé spousty inovací, propracovanějšího e-learningu a vlastně i rozšíření našeho lektorského týmu.
A upřímně, většina našich studentů, kteří s námi zažili online výuku, dnes nechtějí jinak. Hlavním benefitem je to, že nemusíte nikam dojíždět.
Připojíte se na výuku z místa, kde je vám to příjemné. Tohle bych asi neměl říkat, ale pokud se výjimečně stane, že se student nemůže na lekci připojit, vyjdeme vstříc a výuku mu natočíme. To by u ,,offline lekcí" nebylo možné.

Co můžete nabídnout ostatním členům RHK?

Když to vezmu od konce. Co firmy potřebují? Mít zaměstnance, kteří se rychle naučí cizí jazyk a díky němu budou mít lepší výsledky své práce. To znamená, že firmy chtějí zkrátit čas, které zaměstnanci na školeních tráví. A zároveň přinést takové výsledky, které firmě přinesou nový obchod, péči o stávající zákazníky etc. A přesně na tohle se zaměřujeme. Výrazně zkracujeme čas a přinášíme  zlepšení, které zaměstnanci ihned využijí pro svou práci. Členům RHK nabízíme, že pro ně uděláme ukázku toho, jak metoda funguje. Účtenka za lektora jde v tomto případě na nás. Když bude firma nebo jednotlivec spokojený, domluvíme se jak s regulérní výukou začít.

Co Vás v poslední době nejvíce potěšilo?

Budu upřímný. Na konci každého kurzu voláme všem účastníkům a každého jednoho člověka se ptáme, jak byl s kurzem spokojený a co pro něj můžeme ještě udělat. Můj kamarád a kolega z firmy, Kryštof Látal, má toto na starosti. Říká mi co se od studentů dozvěděl. Někdy mu to skutečně nechci věřit. Lidé nám často říkají, že po několika letech začali angličtinu chápat. Že to co se nemohli za mnoho let naučit v klasické, teď zvládli za 3 měsíce. Dokonce jsme takto připravili studenta vysoké školy na státnice. Skoro z nuly zvládl za pár měsíců tuto zkoušku a velmi dobře obstál. Máme i takové absolventy, kteří nám sami od sebe předávají kontakt na jejich firmy, abychom se s nimi domluvili na spolupráci a výuce. Tohle mě těší neustále. Podobně jako naše přijetí do Hospodářské komory. Těším se, co společně s dalšími členy můžeme zvládnout a zažít.

DSC06432  DSC06461 Supertalks 6159 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size