Jsme tady, každý jen na pár desítek let… Před nedávnem jsme zvonili klíči za lepší budoucnost a dnes, po 30 letech, můžeme rekapitulovat. Otevřely se nám oči, vidíme dnes celý svět nejen prostřednictvím svých stále vyvinutějších technologií, médií, ale i osobně, protože TO toužíme vidět. Vidět na vlastní oči, cítit TO, žít TO, dýchat TO – tu dokonalost a krásu neskonalou – cítit a vidět ji v každé podobě.

Naši Zemi.

Proto létáme do nádherných destinací naší modré a zelené. Proto létáme do dříve téměř nedostupných končin. Plujeme napříč oceány, sjíždíme řeky, dobýváme póly, putujeme pouštěni a tundrami, slézáme kopce. Na Čumulangmu nás dnes i vynesou, když dobře zaplatíme! A to opět, abychom mohli spatřit tu krásu, ten pohled z vrchu dolů… Nyní na odtávající ledovce, odhalující pozůstatky lezců, kteří si před léty ve své touze a vášni svůj pobyt na modré a zelené dobrovolně zkrátili. Oni ve vlastní dřině a touze po nezištném zážitku, ne za peníze, avšak ve stejné touze jako ti ostatní, kteří TO chtějí také vidět. Ne každý může na vrchol nejvyšší. Ale! Když dnes zaplatíme, tak snad i ano. Chce to jen mít touhu a tu máme všichni bez rozdílu. Po lepším životě, zdraví, štěstí, po lepším zážitku, po větším adrenalinu, po větším odpočinku, po větším nic nedělání, anebo třeba i po větším blahobytu, zločinu, či lumpárně.

Takoví jsme my. Lidé.

Žijeme si klidně na té naší planetě, vykrádáme ji, bereme jí z útrob, užíváme si při tom, kocháme se u toho a každou vteřinu z ní sajeme blahodárnou tekutinu jménem život, který nám ONA obětavě stále poskytuje. No a za to všechno, co nám dává, za to naše ustavičné ničení a její ochotu to s námi ještě zkusit, jí zatraceně málo vracíme. Ba naopak. Nevracíme jí téměř nic a chováme se k ní jako nevychovaný spratek.

Jsme jen lidé. Nezastavitelní! Nezastavitelní v destrukci a současně v touze jít dál. Za poznáním, za touhou. Kam ale až však…?!!!

Jsme lidé. Jsme HUTIRA a víme, že evoluce je nezastavitelný proces. Ano, máme touhu jít dál. Snažíme se však ale jít dál s pokorou a úctou. Nejen s tou vnitřní, ale i s tou, ve snaze o nalezení přijatelného kompromisu a zadostiučinění k bytí na Zemi. To vše proto, abychom měli alespoň kousek čistého svědomí a mohli tu nádheru spatřovat ještě dlouhá léta nejenom my, ale i naše další pokolení.

Jsme HUTIRA a snažíme se přispívat drobnostmi. Snažíme se jako tým, ale i každý sám za sebe. Jen to je ta správná cesta – začít. Každý sám u sebe, každý sám za sebe. Komunikovat TO a mít dobrý pocit, že pro TO něco dělám. Že se snažím, třeba jen i tím, že přemýšlím, že o TOM vůbec chci přemýšlet.

S úctou k přírodě

Ivo Hutira, jednatel a zakladatel HUTIRA - BRNO, s.r.o.

Plant

 

Co pro TO děláme my?

  • směřujeme k trvale udržitelným řešením,
  • ctíme enviromentální chování společnosti,
  • snažíme se snižovat negativní vlivy na životní prostředí,
  • snažíme se snižovat ekologickou zátěž a uhlíkovou stopu.

Jak pomáháme?

  • snižujeme energetickou náročnost provozu budov (FVT, PV a tepelné čerpadlo),
  • preferujeme lokální dodavatele, snižujeme logistické náklady,
  • snižujeme uhlíkovou stopu díky vozovému parku na CNG,
  • přispíváme a podporujeme ekologicky zaměřené projekty,
  • v rámci svých oborů a zaměření našich společností posouváme projekty směrem k ochraně životního prostředí a hospodárnosti realizace,
  • zaměřujeme se na projekty nakládání s vodními zdroji a energetikou,
  • zaměřujeme se na Green Gas projekty,
  • třídíme odpady,
  • zaměstnancům nabízíme možnost obědů od společností s vratnými obaly,
  • omezujeme spotřebu kancelářského papíru, tiskneme s rozmyslem,
  • snažíme se myslet a pracovat napříč společnostmi environmentálně a udržitelně.

Filosofie naší společnosti se promítá nejen v našem mottu „s úctou k přírodě“, ale také v projektech, které realizujeme nebo podporujeme. Jedním z takových projektů, u něhož jsme byli již při jeho zrodu v roce 2018, byl umělecký projekt brněnského filmaře, významného fotografa a typografa pana Tomáše Bendy, Oslava proudů. Film, nebo možná lépe řečeno umělecky pojatý dokumentární snímek a také výstava jsou věnovány údolí řeky Oslavy v okolí Náměště nad Oslavou na Třebíčsku a zachycují krásu jedné z nejrozsáhlejších přírodních rezervací v České republice v regionu Náměšťsko. V květnu tohoto roku byl projekt úspěšně dokončen a 29.6.2019 měl slavnostní premiéru.  Stěžejní myšlenkou díla je záchrana řeky Oslavy neboli Oslávky, jak ji důvěrně nazývají místní a také podpora mikroregionu Náměšťsko.  

Více o projektu můžete shlédnou zde: https://www.youtube.com/watch?v=m9OX0gcFqv4

ptak1  W OP 77 Kotlik W OP 57 levnov verze2

Chcete i Vy inspirovat? Inspirativní příspěvky členských firem budeme průběžně zveřejňovat v sekci Go green. Své články posílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size