Iniciativa českých podnikatelů, vědců a aktivních občanů.

Česko se probouzí z karantény a je potřeba nastartovat ekonomiku. Zatím to vypadá, že se během příštích několika týdnů budeme starat hlavně o to, aby obchody, služby, doprava, výrobní závody i školy začaly naplno fungovat, a aby rodiny neupadly do dluhů. My věříme, že bychom se ale také měli dívat dál dopředu.

Krize nás naučila, že podnikatelé i dobročinné organizace dovedou se státem spolupracovat efektivně, rychle a smysluplně. Česko patří mezi země, které si s virem dokázaly poradit. Pojďme ukázat, že umíme dobře využít i šanci na obnovu. Začněme už teď budovat sebevědomou, svobodnou, zdravou a udržitelnou ekonomiku postavenou na nových digitálních technologiích, citu pro krajinu, kvalitě života, prvotřídní vědě a inovacích, které nás posunou mezi světovou špičku.

V tuto chvíli před námi stojí několik výzev – krajina není připravena na sucho, ekonomika trpí vysokou závislostí na fosilních palivech, stále jsme se ještě úplně neposunuli od montoven k vyšší produktivitě, kvalitní život a prosperita se prozatím vyhnuly velkým částem země a nikdo neví, zda se virus v budoucnu nevrátí nebo nový neobjeví. 

Jsme přesvědčení, že teď je nejlepší chvíle začít změnu k lepšímu, začít stavět kreativní ekonomiku s chytrými investicemi do vědy i novými startupy, s perfektním školstvím a přitom přivádět prosperitu i veřejné služby do pozapomenutých míst, jakými jsou pohraničí, venkov či uhelné revíry.

K tomu nám pomůže, když zaměříme společně pozornost byznysu, vědců i státu k těmto 3 pilířům:

  • SUCHO: Postarejme se o vodu v krajině, zapojme inovace a chytré technologie do péče o zdravou přírodu i prostředí pro život ve městech.
  • ODPAD: Hledejme inovativní řešení obrovského množství odpadu, aby se suroviny v naší ekonomice točily dokola a nekončily v koši.
  • ENERGIE a DOPRAVA: Využívejme výhod čisté dopravy a obnovitelných zdrojů v domácnostech, obecních budovách i ve firmách.

 Pojďme otočit krizi v příležitost, využít nové energie mezi lidmi, originálních českých podnikatelských nápadů, tradiční šikovnosti a chuti postavit se znova pevně na vlastní nohy. 

Pojďme podporovat unikátní spolupráce mezi vědci, firmami, obcemi a státem. 

Pojďme nastartovat udržitelnou českou ekonomiku tak, aby byla dobrá pro nás všechny i pro místo, kde žijeme. Udělejme to proto, abychom se nemuseli bát příští krize, ať už bude jakákoliv.

Pojďme společně udělat změnu k lepšímu!

Více informací o iniciativě naleznete ZDE.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size