Naše dvě členské firmy, ASIO TECH, spol. s r.o. a Nová Mosilana, a.s. se staly hlavními hvězdami reportáže ČT zaměřeného na recyklaci vody.

 

Česká televize natáčela reportáž o recyklaci vod v průmyslu v Nové Mosilaně v Brně, kde má naše členská firma   ASIO TECH, spol. s r.o recyklační jednotku z projektu Rollerskate, ve kterém se vyvíjely membránové jednotky UF/NF pro recyklaci odpadních vod v průmyslu.

"Natáčení se zúčastnil i pan Zezula z představenstva, čerstvý Rytíř italské hvězdy. My jsme dostali příležitost říct něco obecného k vodnímu auditu ve firmách a něco ke konkrétnímu zařízení (nanofiltrační jednotka). Uvědomil jsem si při tom, že recyklace vod v průmyslu je na úplném začátku, i když se o ní bavíme již dlouho." řekl jednatel firmy Asio, pan Karel Plotěný

Nová Mosilana - recyklace vod v průmyslu

V Nové Mosilaně spotřebují 1300 m3 denně, ale motivace recyklovat je jen ekologická. Když má někdo zdroj podzemních vod a vypouští do veřejné kanalizace, kde je dosažení průměrných hodnot na odtoku z čistírny odpadních vod bezproblémové, tak proč by se snažil o ZLD (řešení bez odtoku odpadních vod), které je cílem průmyslu. Jedině ale tak lze ve výsledku dosáhnout dobrého stavu a optimálního využití např. kalů.

Reportáž můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=JryIcvileuA&t=11s

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size