Na brněnské Riviéře se 23. června konal Festival architektury 2021, který byl určen zejména pro projektanty, ale i odbornou veřejnost, která se moderními trendy v oblasti architektury a urbanistiky zabývá. Jednalo se o festival s problematikou orientovanou na žhavá témata modrozelené architektury a udržitelnosti obecně. Řada přednášek se dotýkala zelených střech, objevila se i další témata jako „dešťovka“, a tak přednáška Ing. Plotěného (jednoho ze zástupců RHK Brno a platformy Go Green) týkající se managementu vody obecně do programu velmi dobře zapadla. Přednášku najdete zde.

Naše členská firma ASIO nebyla jen jedním za sponzorů,  ale prezentovala se i v dalších přednáškách např. o řešení výstavby v souvislosti s modrozelenou infrastrukturou a jakož i v prezentacích o možnosti získávání dotací s využitím propustných povrchů, zasakováním dešťovky a recyklací vod apod.

Přednášku Energetický management a uhlíková stopa si připravil Ondřej Vaněk z členské společnosti PKV BUILD s.r.o.

Enviromentální smýšlení naší RHK Brno ve smyslu udržitelného podnikání pod názvem Go Green představil účastníkům festivalu Ivo Hutira. Ve svém krátkém projevu zmínil synergii úspěšného podnikání a udržitelného chování naší členské základny a vyzdvihl úspěšnost členských firem, které plně korespondují s aktivitami Statutárního města Brna, jež pod záštitou paní primátorky JUDr. Markéty Vaňkové v rámci  Memoranda o dlouhodobé spolupráci na závazku statutárního města Brna k adaptaci na klimatické změny, město Brno vyvíjí.

Prezentovány byly i cíle města Brna na snížení emisí a vyvrcholením programu pak byl podpis Memoranda, kterým se brněnské firmy zavázaly přispět k snižování uhlíkové stopy.

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size