Digitalizace výroby a průmysl 4.0 patří v posledních několika letech mezi strojírenskými, ale i dalšími podniky k nejvíce skloňovaným pojmům. Experti z Česka i zahraničí se tématu věnovali 21. ledna 2020 v Brně. Pod záštitou Regionální hospodářské komory Brno (RHK Brno) a Industry Clusteru 4.0 (IC 4.0) se v jihomoravské metropoli uskutečnil již čtvrtý ročník mezinárodní konference s názvem BRNO INDUSTRY 4.0.

RHK Brno a Industry Cluster 4.0 opět spojily síly a zorganizovaly v pořadí již čtvrtý ročník mezinárodní B2B konference o digitalizaci výroby a chytrých technologiích pro průmysl. Akce se uskutečnila 21. ledna 2020 v brněnském hotelu International.

Program letošního ročníku konference byl složen ze dvou částí – plenární a následně pak trojice odpoledních tematických bloků, s nimiž souběžně probíhalo několik desítek B2B setkání. V úvodní společné části si více než 200 účastníků konference vyslechlo inspiraci a trendy ze zahraničí v oblastech digitální transformace výroby nebo její robotizace. Nejpodstatnější částí dopolední části však byly inspirativní prezentace konkrétních aplikací a řešení v rámci společných projektů členských firem klastru. Jednalo se o příklady implementací technologií ve výrobních společnostech ASTRA MOTOR a PBS Velká Bíteš.

Odpolední část konference se pak ve třech blocích – Digitální pracoviště, Flexibilní výroba a Kyberbezpečnost v průmyslu – zaměřila detailněji na konkrétní technologie a řešení. Návštěvníci akce si tak mohli vybrat přesně to, co je zajímá. V rámci jednotlivých bloků je čekaly přednášky odborníků z předních technologických firem jako například Unicorn, B&R Industrial Automation, Schunk, Microsoft, SAP či Siemens.

„Konference je pro nás ideální příležitost prezentovat inovativní produkty v oblasti Výroby 4.0. Zejména oceňujeme, že se můžeme potkat se zástupci jak technologických tak výrobních firem, kterých je tu opravdu spousta,“ sdělil Karel Peška, Managing Director ze společnosti Unicorn Systems. Ta je součástí skupiny Unicorn, která byla generálním partnerem akce.

Dopolední a odpolední části konference se zúčastnilo více než 260 zástupců firem z řad členů komory či klastru a dalších zájemců o témata tzv. Průmyslu 4.0, zástupců tuzemských, ale i zahraničních firem z Rakouska, Německa, Slovenska či Itálie. Velká část účastníků využila i možnost předem sjednaných B2B jednání, kterých se na pozadí konference uskutečnilo více než 130.

Konference se konala v rámci aktivit sítě Enterprise Europe Network, které jsou financovány Evropskou unií z programu COSME (2014–2020) na základě grantové smlouvy č. 831241 a kofinancovány Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Konference byla organizována v rámci projektu INDUSTRY CLUSTER 4.0 - Rozvoj klastru, který je spolufinancován Evropskou unií a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

Logo NET CS                        EU                   mpo

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size