V termínu 15. - 16. listopadu 2022 zamířila podnikatelská mise jihomoravských firem a institucí na AIRCRAFT Supplier Summit do německého Lipska. Jeho první ročník byl úspěšný, na místě se sešlo přes 30 přednášejících a více než 130 výrobců a poskytovatelů služeb, aby se podělili o novinky v oboru, prezentovali své značky, produkty, pokroky i schopnosti před novou generací v leteckém průmyslu. Během dvou dnů konferenčních příspěvků, navazování kontaktů a expertních panelů se také diskutovalo, jaká budoucnost čeká dodavatele, OEM producenty a cestující.

Přítomní zástupci firem 100 % REWORK s.r.o., COLORprofi Automotive, spol. s r.o., SpoluWorks Perfecta s.r.o., Moravského leteckého klastru, RHK Brno i brněnského magistrátu kromě představení svých společností a ekonomického, inovačního a technologického potenciálu našeho regionu získali v průběhu programu rovněž možnost naplánovat si B2B schůzky s německými protějšky, mezi kterými byla řada zajímavých nákupčích (Deutsche Aircraft, Schaeffler Aerospace Germany, SIEMENS, thyssenkrupp Aerospace atd.) a jednat o vzájemné spolupráci, což potvrzují i první vyjádření našich účastníků:

"AIRCRAFT Supplier Summit 2022 byl pro naši firmu zajímavý z pohledu možnosti potkat se s novými zákazníky z odvětví letectví a sektorů na ně vázaných a příležitosti nahlédnout pod pokličku plánovaných strategií a směrů včetně nových technologií. Digitalizace a životní prostředí byly zde klíčovými tématy. Velkým plusem, který vnímáme z naší strany, je příležitost se osobně představit všem firmám, jak malým tak velkým, které hrají v leteckém průmyslu prim a zdůraznit tak náš potenciál, co jim může naše vzájemná spolupráce přinést a nabídnout. Prostředí summitu včetně logistické dostupnosti bylo velmi příjemné a chválím ho. Rád bych poděkoval statutárnímu městu Brnu za možnost se této události zúčastnit a taktéž za podporu Regionální hospodářské komory Brno a Moravského leteckého klastru na místě i před akcí." - Marek Kosovič, COLORprofi Automotive spol. s. r. o.

Z Lipska jsem odjížděl velmi spokojený. Děkuji RHK i městu Brnu za organizaci této mise, sám bych se o akci nedozvěděl a ani bych neměl časový prostor na administraci naší účasti. Dostalo se mi řady informací o současné situaci a očekáváních firem ze našeho oboru, nových inspirací pro další rozvoj a možnosti osobně se poznat s lidmi z branže, s potenciálními zákazníky i dodavateli." - Ota Horák, SpoluWorks Perfecta s.r.o.

Tuto obchodní misi připravila Regionální hospodářská komora Brno a byla realizována za finanční podpory statutárního města Brna v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“.

V případě dotazů či zájmu o využití komorových služeb pro exportéry a podobných akcí do budoucna nás neváhejte kontaktovat: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size