V pondělí 15. dubna proběhlo pod taktovkou předsedy představenstva Ladislava Chodáka každoroční shromáždění delegátů.

Téměř čtyřicet přítomných delegátů pozdravil zástupce Hospodářské komory ČR Michal Štefl, který informoval přítomné o postupu přípravy novelizace zákona o komorách. Ocenil mimořádně dobré vztahy RHK Brno s Jihomoravským krajem i statutárním městem Brnem, zmínil také úspěšnou spolupráci s brněnskými univerzitami a vyzdvihl naše aktivity přesahují z městského a regionálního dosahu do celorepublikové působnosti.

Předseda představenstva Ladislav Chodák přítomné seznámil se zprávou o činnosti, plněním rozpočtu za rok 2023, plánem akcí a rozpočtu na rok 2024, promluvil také o úspěchu našich dalších aktivit, především pak platformy Life Sciences 4.0 a nových akvizicích a úspěších investičního fondu ADAX Invest. Delegáti byli informováni o stavu strategických investic a záměru zakoupit průmyslový areál.

V diskusi vystoupil rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš, který přítomné informoval o záměru vybudovat v Brně továrnu vyrábějící léky, která by snížila závislost ČR na dodávkách léků ze zahraničí, a to především z Asie. Druhým zajímavým diskutujícím byl člen našeho představenstva a spolumajitel firmy TRL Space Petr Kapoun, jenž představil aktivity své firmy v Africe, které neunikly ani pozornosti prezidenta ČR a vyzdvihl důležitost služeb poskytovaných RHK Brno při rozvoji firmy. Ladislav Chodák v diskusi zmínil také problém s kvótami pro zahraniční pracovníky, především ty pro latinskou Ameriku, dle jeho názoru firmám nestačí.

Po skončení všech formalit využili delegáti našich prostor a věnovali se neformálním rozhovorům.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size