Naše strategické projekty

Enterprise Europe Network

een bez textu

Více

Life Sciences 4.0

LS4 2 web

Více

Bezplatné vzdělávání

Akademie kybernetické bezpečnosti 300 x 250 px1

Více

Centrum mezinárodního obchodu

RHK CMO

Více

INDUSTRY CLUSTER 4.0

IC 4.0 final

Více

I letos se bude v Brně 9. 5. slavit Den Evropy. Open air program na Moravském náměstí – u Jošta začne ve 14 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na show Malalata DJs, AZ-kvíz, hudební vystoupení Muzikantů na tripu, módní přehlídku Střední školy umění a designu, debaty s významnými hosty, informační stánky zaměřené nejen na příležitosti v zahraničí, inovace a projekty, na které Jihomoravský kraj a město Brno získaly podporu EU a další doprovodný program až do večerních hodin. Hlavním organizátorem akce je Europe Direct Brno.


Den Evropy je každoroční oslavou míru na našem kontinentu. Myšlenku mírové, politické a ekonomické spolupráce v Evropě tak, aby se válečný konflikt mezi evropskými státy stal „nemyslitelným, ale i materiálně nemožným“, představil 9. 5. 1950 tehdejší francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman. Jeho deklarace se považuje za počátek společenství, které dnes nazýváme Evropskou unií. Letos navíc oslavujeme výročí 20 let od vstupu Česka do EU.


Zatímco v Praze se pravidelně slaví na Střeleckém ostrově, v Brně má Den Evropy každý rok trochu jinou formu. Letošní „street party“ pro veřejnost plnou informací a kultury organizuje informační středisko Europe Direct Brno ve spolupráci s Knihovnou Jiřího Mahena v Brně, Magistrátem města Brna, Krajským úřadem Jihomoravského kraje, Kanceláří Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci a Eurocentrem Brno. Akce se také zúčastní zástupci Domu zahraniční spolupráce, školského zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, Agentury pro podnikání a inovace, Centra pro cizince, VIDA science centra, Mladiinfo ČR, Mendelovy univerzity v Brně, Masarykovy univerzity, Střední školy umění a designu a Střední školy grafické Brno. Za grafickým vizuálem akce stojí studenti Střední školy grafické Brno.


V rámci programu od 14:00 do 20:00 se můžete těšit na podiu u sochy Jošta na módní přehlídku Střední školy umění a designu, debaty s významnými hosty, hudební vystoupení energického hudebního dua Dvoje a Muzikanti na tripu, AZ-kvíz a show Malalata DJs. Od 20:00 do 21:00 bude program pokračovat open air koncertem Janáčkova akademického orchestru u Hudební fakulty JAMU na Komenského nám. 6.
Během celého odpoledne můžete využít malování na obličej, tematický foto koutek zdarma nebo zkusit štěstí v soutěžním kvízu. Na každém ze stánků se můžete poradit ohledně odpovědí a po odevzdání se zúčastnit slosování o ceny.


Na stánku se potkáte se zástupci následujících organizací: Europe Direct Brno, Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Eurocentrum Brno, Krajský úřad Jihomoravského kraje, Kancelář Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, Magistrát města Brna, Dům zahraniční spolupráce, Mladiinfo ČR, Centrum pro cizince, Agentura pro podnikání a inovace, školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, Střední škola grafická, Mendelova univerzita v Brně, Masarykova univerzita, VIDA! science centrum a Hitrádio City Brno.

Den Evropy 2024
Informační centra Europe Direct
Informační centra Europe Direct (EDIC) přispívají ke komunikaci Evropské komise o Evropské unii s cílem zapojit veřejnost do evropských témat na místní a regionální úrovni. Na území EU dnes působí síť více než 420 regionálních středisek. V České republice jich najdete 12. Europe Direct Brno sídlí na Kobližné 4 v Knihovně Jiřího Mahena v Brně, která je jeho hostitelskou organizací od roku 2005. Pomáhá veřejnosti na jižní Moravě zorientovat se v evropských záležitostech i v příležitostech v zahraničí v rámci projektů jako Erasmus+ nebo výběrových řízeních EPSO. Pro školy i širokou veřejnost pořádá diskuse, přednášky, semináře, workshopy, festivaly a další akce. Poskytuje informační brožury, publikace a půjčuje knihy zaměřené na mezinárodní politiku a evropská studia. Zpracovává česky a anglicky dotazy občanů, podniků, vlády a dalších stran ohledně činností EU a různých odborných oblastí.

Kontakty pro média:
Ing. Aneta Mudavanhu – vedoucí Europe Direct Brno
Mobil: +420 604 298 269
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mgr. Petr Pospíšil – tiskový mluvčí Knihovny Jiřího Mahena v Brně
Mobil: + 420 605 298 276 E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výhody členství

Proč se stát členem komory

Podpora obchodu

Vaše čísla jenom porostou, pokud zůstanete s námi

Vzdělání a poradenství

Proaktivní vzdělávání posune Vás i Vaše zaměstnance

Networking

Na našich akcích získáš ty nejlepší kontakty

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size