Strojírenský zkušební ústav certifikoval technologii na bázi vodíkových článků korejského výrobce S-Fuelcell.

Dne 26. 9. 2022 proběhlo ve Strojírenském zkušebním ústavu (SZÚ) v Brně slavnostní předání certifikátů vysoce postaveným představitelům firmy S-Fuelcell a její mateřské firmy S-Energy.

Díky dohodě o spolupráci uzavřené v roce 2019 mezi SZÚ a korejskou firmou S-Fuelcell bylo možné zajistit dlouhodobé zkoušky palivových článků a následné posouzení shody a certifikaci pro jednotný trh EU. K navázání této spolupráce přispělo výrazným dílem SZU Korea.

Dlouhodobé zkoušky byly prováděny na výrobku, postaveném na bázi vodíkových palivových článků, který dokáže ze zemního plynu vyrobit vodík a z něj následně elektrickou a tepelnou energii.

Slavnostního předání se kromě ředitele SZÚ Ing. Tomáše Hrušky a dalších zástupců SZÚ účastnili také naši korejští partneři ze SZU Korea a jako host vystoupil pan Ing. Tomáš Kubala, místopředseda představenstva RHK Brno a výkonný ředitel Industry Cluster 4.0.

korea1 result  korea2 result  korea3 result

SZÚ uzavřel strategické partnerství s korejskou firmou KOGAS-Tech.

Dne 27. 9. 2022 proběhlo v SZÚ jednání se zástupci korejské firmy Korea Gas Technology Corporation (KOGAS-Tech) v čele s panem Hee Seung Naem, ředitelem centra pro zkoušení bezpečnosti vodíkových zařízení.

Po proběhlém jednání byla uzavřena dohoda o spolupráci v oblasti zkoušení bezpečnosti pro výrobky použitelné pro vodíkovou energetiku.

Na uzavřenou dohodu budou navazovat další jednání a osobní setkání, při nichž bude možné prohloubit vzájemné vztahy a odborné zkušenosti a připravit vhodnou půdu pro podporu evropských i korejských firem, zejména z oblasti vodíkových technologií, v přístupu na mezinárodní trhy.

Zkušební a certifikační podnik KOGAS-Tech je dceřinou firmou firmy KOGAS, která byla založena v roce 1993 a v Koreji má 14 poboček a přes 2200 zaměstnanců. Společnost KOGAS-Tech, globální poskytovatel energetických řešení, je korejským zkušebním centrem specializovaným na vodíkovou energii a poskytuje služby týkající se zkoušek bezpečnosti a životnosti průmyslových výrobků i jejich komponent používajících jako médium vodík v rámci celého jejich životního cyklu.

korea7 result  korea8 result  korea9 result

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size