Our strategic projects

Centrum mezinárodního obchodu

RHK CMO

Více

INDUSTRY CLUSTER 4.0

IC 4.0 final

Read more

Enterprise Europe Network

een bez textu

Read more

Business Club

rhk businessClub verticalColor beztextu

Více

Project Education of Brno RCC‘s members II

vlajkaEU

Read more

Kont(r)akt

 

RHKB Kontrakt logo animace 300px

Více

Latest news

V pondělí 15. dubna proběhlo pod taktovkou předsedy představenstva Ladislava Chodáka každoroční shromáždění delegátů.

Téměř čtyřicet přítomných delegátů pozdravil zástupce Hospodářské komory ČR Michal Štefl, který informoval přítomné o postupu přípravy novelizace zákona o komorách. Ocenil mimořádně dobré vztahy RHK Brno s Jihomoravským krajem i statutárním městem Brnem, zmínil také úspěšnou spolupráci s brněnskými univerzitami a vyzdvihl naše aktivity přesahují z městského a regionálního dosahu do celorepublikové působnosti.

Předseda představenstva Ladislav Chodák přítomné seznámil se zprávou o činnosti, plněním rozpočtu za rok 2023, plánem akcí a rozpočtu na rok 2024, promluvil také o úspěchu našich dalších aktivit, především pak platformy Life Sciences 4.0 a nových akvizicích a úspěších investičního fondu ADAX Invest. Delegáti byli informováni o stavu strategických investic a záměru zakoupit průmyslový areál.

V diskusi vystoupil rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš, který přítomné informoval o záměru vybudovat v Brně továrnu vyrábějící léky, která by snížila závislost ČR na dodávkách léků ze zahraničí, a to především z Asie. Druhým zajímavým diskutujícím byl člen našeho představenstva a spolumajitel firmy TRL Space Petr Kapoun, jenž představil aktivity své firmy v Africe, které neunikly ani pozornosti prezidenta ČR a vyzdvihl důležitost služeb poskytovaných RHK Brno při rozvoji firmy. Ladislav Chodák v diskusi zmínil také problém s kvótami pro zahraniční pracovníky, především ty pro latinskou Ameriku, dle jeho názoru firmám nestačí.

Po skončení všech formalit využili delegáti našich prostor a věnovali se neformálním rozhovorům.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size