Our strategic projects

Centrum mezinárodního obchodu

RHK CMO

Více

INDUSTRY CLUSTER 4.0

IC 4.0 final

Read more

Enterprise Europe Network

een bez textu

Read more

Business Club

rhk businessClub verticalColor beztextu

Více

Project Education of Brno RCC‘s members II

vlajkaEU

Read more

Kont(r)akt

 

RHKB Kontrakt logo animace 300px

Více

Latest news

Česko a Argentina letos slaví sté výročí diplomatických vztahů. S cílem prohloubit bilaterální relace obou zemí a navázat v této souvislosti nové kontakty, zamířil 23. dubna 2024 do Brna velvyslanec Argentinské republiky v ČR, J. E. pan Claudio Javier Rozencwaig. Na komoře jednal s předsedou našeho představenstva Ladislavem Chodákem nejen o obchodních příležitostech a možnostech spolupráce českých a argentinských firem.

V rámci diskutovaných bodů této schůzky, u které byl přítomen také pan Facundo D. Herrera, druhý tajemník argentinské ambasády v Praze, se hovořilo např. o možnostech kooperace v oblasti life-sciences a vesmírném průmyslu, univerzitní spolupráce včetně výměny studentů, zapojení brněnských firem do akce „Argentinský den v ČR“, která by měla proběhnout poslední týden v srpnu a rovněž podnikatelských misí, připravovaných na národní úrovni.

Argentina může v oblasti Latinské Ameriky představovat zajímavého partnera. Země poptává průmyslové produkty a hlavní pozice v jejím vývozu zaujímají položky spojené se zemědělstvím a potravinovou produkcí. V rámci celého regionu je pátým největším obchodním partnerem českých firem. Důvodem nevyužitého potenciálu v obchodní výměně jsou tvrdá ochranná opatření namířená vůči importu.

I přes současnou hospodářskou situaci existují šance pro naše podniky, které se v Argentině chtějí uchytit. Budoucnost má především strojírenství s ohledem na preferenci Argentiny co největší škálu zboží vyrábět v místě. Vzhledem k potenciálu zemědělské produkce jsou dalším slibným oborem zemědělské stroje a chytré technologie aplikované v zemědělství. V Argentině se nalézají ohromné zásoby nerostného bohatství. Velká většina těchto nalezišť navíc ještě nebyla prozkoumána, a proto skýtá obrovské pole působnosti zahraničních investorů důlního a těžebního průmyslu. Prostor pro inovace a nové technologie se nabízí i v odvětvích, která budou ve střednědobém horizontu nezbytná pro hospodářský růst: biotechnologie, petrochemie, zdravotnictví, IT apod. Více informací o příležitostech pro český export najdete ZDE.

Pokud vás toto teritorium zajímá a rádi byste získali další informace o připravovaných událostech nebo sdíleli váš firemní profil s argentinskou ambasádou v ČR, kontaktujte prosím RHK Brno: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  DSC 1160 DSC 1156

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size