IBM Firmou roku 2022 Jihomoravského kraje se stala naše vážená členská firma STROJÍRNA OSLAVANY. Společnost vyrábí hydraulické tlumiče pro kolejová vozidla. Gratulujeme!

Vítězná společnost STROJÍRNA OSLAVANY se věnuje vývoji, výrobě a prodeji hydraulických tlumičů a zařízení pro veškerá kolejová vozidla na základě vlastního vývoje jednotlivých typových řad. Produktové spektrum pokrývá kompletní potřeby vypružení podvozku železničních vozidel, mezivozové i střešní tlumiče, rotační tlumiče pro vozy s nízkou zástavbou a hydraulické řídící válce. Technicky vyspělá a moderně řízená firma střední velikosti disponuje vlastním konstrukčně-technologickým vývojovým týmem, včetně testovacího zázemí. Její vysoká míra automatizace a digitalizace je zárukou vysoké kvality dodávané produkce. Zákazníkům poskytuje podporu a spolupráci již od prvotních vývojových fází projektů až po jejich finalizaci. „Impulsem k podnikání byla, je a doufám že i bude touha dokázat, že produkty, které vyvíjíme, vyrábíme a dodáváme do celého světa, jsou výrobky, na které se mohou naši zákazníci spolehnout,“ říká ředitelka společnosti Alena Lubasová.

„Pro mě je to i za značku Volkswagen zajímavé v tom, že firma vyrábí tlumiče, což je prvek používaný i v osobních vozech. Naše elektrické modely ID mají jako prvek příplatkové výbavy například podvozek s adaptivními tlumiči. Osobně je pro mě zajímavý příběh a emoce spjaté s tím, čemu se firma věnuje, a to i ve smyslu doprovodných aktivit pro děti,“ okomentoval volbu poroty produktový manažer pro elektromobilitu ze společnosti Volkswagen Dušan Klimek.

Druhé místo získala firma Carebot nabízející technologická řešení ve zdravotnictví. Bronz bere Farma Pálava, výrobce přívlastkových vín a organizátor teambuildingů a degustací.

V doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař, která v každém kraji oceňuje živnostníky, kteří dokázali překonat nejrůznější nástrahy podnikání, a přeci to nevzdali, zvítězila a toto ocenění v Brně získal potulný sadař Dominik Grohmann.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží IBM Firma roku 2022 a MONETA Živnostník roku 2022 se uskuteční 8. prosince na pražském Žofíně.

„Aktuálně zažíváme velmi turbulentní období, které na nás klade mimořádné nároky. Týká se to všech oborů činností a všech, malých, středních i velkých podniků a živnostníků. Proto je jejich podpora ještě důležitější než jindy a my jsme velmi rádi za to, že můžeme být partnery soutěže, která pomáhá rozvoji podnikání ve všech koutech republiky. I my se na všech svých projektech snažíme využívat v nejvyšší možné míře spolupráce s místními dodavateli, a podporovat tak střední podnikání a živnostníky v celé České republice,“ sdělila vedoucí útvaru komunikace a marketingu Skupiny VINCI Construction CS, Iveta Štočková.

IBM Firma roku 2022 Jihomoravského kraje:
1. STROJÍRNA OSLAVANY spol. s r.o. – výroba hydraulických tlumičů pro kolejová vozidla (Oslavany)
2. Carebot s.r.o. – technologická řešení ve zdravotnictví (Rozdrojovice)
3. Farma Pálava s.r.o. – výroba přívlastkových vín (Brno)

MONETA Živnostník roku 2022 Jihomoravského kraje:
1. Jan Šerák – kovář, šperkař a restaurátor (Bílovice nad Svitavou)
2. Zuzana Boudová – výroba marmelád, džemů, sirupů a nakládané zeleniny (Znojmo)
3. Martin Škrobák – pěstování vinné révy (Čejkovice) 

Ekonomicky nejúspěšnější firma roku 2022 Jihomoravského kraje:
Leonardo technology s.r.o. – vývoj, výroba, prodej a servis značících technologií (Hlohovec)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2022 Jihomoravského kraje:
Dominik Grohmann – potulný sadař (Hrušky)

Zdroj: https://www.firmaroku.cz/blog/firmam-na-jihu-moravy-vladne-strojirna-zivnostnikum-kovar

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size