Prozkoumejte prostředí, ve kterém vzájemné propojení firemní, akademické i veřejné sféry podporuje technologický pokrok a inovace. Zjistěte tak, jaké silné stránky i klíčové obory Jihomoravského kraje přispívají k jeho hospodářskému růstu a konkurenceschopnosti v rámci ČR i Evropy.

Na webu data.brnoregion.com naleznete interaktivní data připravená k prohlížení různých náhledů, exportování i sdílení.

Aktuální vydání rozšířil pohled na inovační ekosystém jako celek i v souvislosti se silnými obory regionu, mezi které patří:

  • elektronová mikroskopie (i v souvislosti s polovodičovým průmyslem),
  • letecký a kosmický průmysl,  
  • kyberbezpečnost,
  • vývoj her.

Mezi další témata patří znalostní intenzita, ve které je Jihomoravský kraj dlouhodobě lídrem v ČR a konkuruje i vyspělým evropským regionům, vysoký podíl zaměstnaných v high-tech odvětvích i stále rostoucí počet zahraničních pracovníků, aj.

Zpracování a publikování datové zprávy se už pátým rokem věnují tým RIS a marketingový tým JIC, přičemž s hrdostí prezentují jak dlouhodobé, tak aktuální výsledky a úspěchy. To by však nebylo možné bez každého, kdo se angažuje v inovacích našeho regionu, jeho rozvoji a posilování konkurenceschopnosti na domácí i mezinárodní scéně.

Zdroj: JIC

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size