Our strategic projects

Centrum mezinárodního obchodu

RHK CMO

Více

INDUSTRY CLUSTER 4.0

IC 4.0 final

Read more

Enterprise Europe Network

een bez textu

Read more

Business Club

rhk businessClub verticalColor beztextu

Více

Project Education of Brno RCC‘s members II

vlajkaEU

Read more

Kont(r)akt

 

RHKB Kontrakt logo animace 300px

Více

Latest news

V termínu 15. - 16. listopadu 2022 zamířila podnikatelská mise jihomoravských firem a institucí na AIRCRAFT Supplier Summit do německého Lipska. Jeho první ročník byl úspěšný, na místě se sešlo přes 30 přednášejících a více než 130 výrobců a poskytovatelů služeb, aby se podělili o novinky v oboru, prezentovali své značky, produkty, pokroky i schopnosti před novou generací v leteckém průmyslu. Během dvou dnů konferenčních příspěvků, navazování kontaktů a expertních panelů se také diskutovalo, jaká budoucnost čeká dodavatele, OEM producenty a cestující.

Přítomní zástupci firem 100 % REWORK s.r.o., COLORprofi Automotive, spol. s r.o., SpoluWorks Perfecta s.r.o., Moravského leteckého klastru, RHK Brno i brněnského magistrátu kromě představení svých společností a ekonomického, inovačního a technologického potenciálu našeho regionu získali v průběhu programu rovněž možnost naplánovat si B2B schůzky s německými protějšky, mezi kterými byla řada zajímavých nákupčích (Deutsche Aircraft, Schaeffler Aerospace Germany, SIEMENS, thyssenkrupp Aerospace atd.) a jednat o vzájemné spolupráci, což potvrzují i první vyjádření našich účastníků:

"AIRCRAFT Supplier Summit 2022 byl pro naši firmu zajímavý z pohledu možnosti potkat se s novými zákazníky z odvětví letectví a sektorů na ně vázaných a příležitosti nahlédnout pod pokličku plánovaných strategií a směrů včetně nových technologií. Digitalizace a životní prostředí byly zde klíčovými tématy. Velkým plusem, který vnímáme z naší strany, je příležitost se osobně představit všem firmám, jak malým tak velkým, které hrají v leteckém průmyslu prim a zdůraznit tak náš potenciál, co jim může naše vzájemná spolupráce přinést a nabídnout. Prostředí summitu včetně logistické dostupnosti bylo velmi příjemné a chválím ho. Rád bych poděkoval statutárnímu městu Brnu za možnost se této události zúčastnit a taktéž za podporu Regionální hospodářské komory Brno a Moravského leteckého klastru na místě i před akcí." - Marek Kosovič, COLORprofi Automotive spol. s. r. o.

Z Lipska jsem odjížděl velmi spokojený. Děkuji RHK i městu Brnu za organizaci této mise, sám bych se o akci nedozvěděl a ani bych neměl časový prostor na administraci naší účasti. Dostalo se mi řady informací o současné situaci a očekáváních firem ze našeho oboru, nových inspirací pro další rozvoj a možnosti osobně se poznat s lidmi z branže, s potenciálními zákazníky i dodavateli." - Ota Horák, SpoluWorks Perfecta s.r.o.

Tuto obchodní misi připravila Regionální hospodářská komora Brno a byla realizována za finanční podpory statutárního města Brna v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“.

V případě dotazů či zájmu o využití komorových služeb pro exportéry a podobných akcí do budoucna nás neváhejte kontaktovat: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size