Our strategic projects

Centrum mezinárodního obchodu

RHK CMO

Více

INDUSTRY CLUSTER 4.0

IC 4.0 final

Read more

Enterprise Europe Network

een bez textu

Read more

Business Club

rhk businessClub verticalColor beztextu

Více

Project Education of Brno RCC‘s members II

vlajkaEU

Read more

Kont(r)akt

 

RHKB Kontrakt logo animace 300px

Více

Latest news

RHK Brno ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade v Lotyšsku zorganizovala 29. listopadu – 2. prosince 2023 za podpory statutárního města Brna podnikatelskou misi do Rigy, spojenou s představením pěti našich firem na mezinárodním veletrhu Tech Industry. V pobaltských státech jde o nejvýznamnější výstavní akci se zaměřením na průmyslovou výrobu.

Na dlouhodobě jednom z neprestižnějších veletrhů v zemi, s vysokou úrovní vystavovatelů i odborné návštěvnosti, využili zástupci společností Atrima spol. s r.o., HESTEGO a.s., IDEAL-TRADE SERVICE, spol. s.r.o., KSK PRECISE MOTION, a.s. a Strojírenský zkušební ústav, s.p. možnost oslovit cílové zákazníky z celého regionu severovýchodní Evropy. Formou společného skupinového stánku jsme jim poskytli prostor a příležitost pro představení před potenciálními obchodními partnery nejen z Lotyšska, ale také z Litvy, Estonska či Finska.

Význam a rozsah celé akce, která tematicky pokrývá obory strojírenství, kovoobrábění, automatizace, elektroniky a elektrotechniky, materiály a technologie pro industriální produkci nebo segment nástrojů, potvrdila rovněž návštěva velvyslance České republiky v Rize a vedoucí obchodně-ekonomického úseku české ambasády v Lotyšsku na naší expozici i vyjádření přítomných účastníků:

Michal Dvořáček, Strojírenský zkušební ústav, s.p.: "Tuto podnikatelskou misi a současně reálnou možnost být osobně na významném veletrhu celého Pobaltí hodnotím velmi kladně. Celá akce byla kvalitně a precizně připravena, zorganizována a také na místě provedena. Největší přínos účasti spatřuji v osobním jednání s firmami z regionu, možnost poznat místní prostředí (tj. místní obchodní zvyklosti, úroveň ekonomiky, vybrané výrobní sektory, ale také konkurenci). Díky tomu pak můžeme identifikovat hlavní příležitosti pro rozvoj naší spolupráce s místními firmami."

Tato obchodní mise byla realizována za finanční podpory statutárního města Brna v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size