Víte, co mají společného nadnárodní společnosti IKEA a CTP s Regionální hospodářskou komorou Brno? Byli mezi těmi 28 statečnými, kdo před 2 lety připojil svůj podpis pod Memorandum o snižování emisí na území města Brna. K podpisu Memoranda se již připojilo 57 společností, z toho je téměř polovina tvořena členskými společnostmi RHK Brno. Další podpisy budou následovat, může mezi nimi být i ten váš.

O co tady jde?

Statutární město Brno vyzývá zodpovědné brněnské firmy ke spolupráci v oblasti sni­žování produkce emisí CO2. Jako signatář Paktu starostů a primátorů se město Brno dobrovolně zavázalo snížit emise CO2 na svém území a zároveň zvýšit svou odolnost vůči dopadům již probíhajících klimatických změn. Závazku města ale nelze dosáhnout bez zapojení především terciárního sektoru – inovačního průmyslu, výzkumu a vývoje i navazujících služeb, který se na emisích našeho města podílí z 46 %. Pojďte do toho s námi!

Tipy, jak k tomu přistoupit

  • Rozšiřte využití energie z obnovitelných zdrojů.
  • Snižte energetickou náročnost objektů.
  • Využívejte a podporujte šetrné způsoby dopravy.
  • Podporujte a zajišťujte retenci srážkové vody na svých pozemcích.
  • Vysazujte a chraňte zeleň.
  • Dbejte na principy cirkulární ekonomiky.
  • Memorandum dále propagujte a hrdě se hlaste k tomu, že aktivně pomáháme zlepšovat životní prostředí v Brně.

Zapracujte tyto závazky do svého běžného chodu a působení a podílejte se na snižování emisní bilance CO2. Postavte se čelem ke své společenské odpovědnosti k zaměstnancům a k budoucnosti jejich dětí. Inspirujte se příběhy na priprav.brno.cz, anebo v sekci RHK Brno: Go Green!

Jdete do toho?

V případě zájmu o spolupráci a podpis memoranda prosím kontaktujte Ing. Barboru Volánkovou (Doubkovou) z Odboru životního prostředí Magistrátu města Brna, +420 542 174 368, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Brno, 21. února 2022, aktualizováno 16. srpna 2022
Lenka Votavová, RHK Brno

zeleny partner priprav Brno

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size