K výročí projektu #PripravBrno se uskutečnilo v listopadu setkání organizací, které se podpisem Memoranda o snižování emisí zavázaly přistupovat ke svému podnikání s ohledem na dopad na životní prostředí i společnost. Setkání partnerů se uskutečnilo v prostředí brněnské hvězdárny a bylo důstojným místem pro hodnocení a připomenutí si cílů, které souvisejí s adaptací Brna na klimatické změny.

Mezi více než 70 signatáři Memoranda o snižování emisí jsou i členové RHK Brno, i RHK Brno samotná. Každá ze zapojených organizací obdrží i certifikát „Partner projektu Připrav Brno“. Certifikát vyšší úrovně je partnerům Memoranda vydáván vždy koncem roku na základě vyhodnocení realizací projektů spadajících do některé z osmi oblastí Výzvy.

Bronz a stříbro

Bronzovým partnerem projektu Připrav Brno (realizace projektů nejméně ve 3 oblastech Výzvy) byly v letošní roce vyhlášeny tyto společnosti a organizace: Bamboolik s.r.o.; Future Farming s.r.o.; Magnus Regio s.r.o.; Mendelova univerzita v Brně; Technologický park Brno a.s. a Moravian Science Centre Brno, příspěvková organizace (VIDA!).

Stříbrný partner musel zrealizovat projekty v nejméně 5 oblastech a staly se jím: Areál Slatina a.s.; ASIO TECH s.r.o. a ASIO NEW s.r.o.; IKEA Česká republika, s.r.o.; Heineken Česká republika a.s. (STAROBRNO); Nadace Partnerství; SAKO Brno, a.s.; Teplárny Brno, a.s. a VELUX Česká republika s.r.o.

stribrny priprav Brno

Podzimní setkání

Nosným tématem setkání bylo tentokrát snižování uhlíkové stopy – jedna z cest vede přes realizaci dřevostaveb, které mají ještě spoustu dalších výhod. Další prezentace byly o lesích v okolí Brna. Program pak byl zakončen 3D filmem o ohromující cestě sondy Voyager Sluneční soustavou.

Chcete též připravit Brno?

O možnosti podpisu Memoranda o snižování emisí ve městě Brně se informujte u Ing. Barbory Volánkové (542 174 368, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Nezávisle na tom, můžete na našich stránkách v sekci Go Green! inspirovat svým udržitelným přístupem ostatní členské firmy (kontaktujte Lenku Votavovou, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 532 194 917).

 

RHK Brno, 8. prosince 2022

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size