Environmentální cenu Josefa Vavrouška uděluje každoročně Nadace Partnerství. Jejím smyslem je ocenit konkrétní činy pro zdravé životní prostředí a udržitelný rozvoj. Josef Vavroušek byl první federální ministr životního prostředí, který prosazoval koncept udržitelného života v ČR i v rámci evropské spolupráce a OSN a univerzitní učitel. Jeho odkaz zůstává dodnes inspirací k většímu respektu vůči životnímu prostředí.

Jménem RHK Brno jsme se chystali nominovat hned dvě osobnosti naší Go Green iniciativy – Karla Plotěného a Iva Hutiru. Oba jmenované náš záměr potěšil a velmi si jej váží. Ivo Hutira se zachoval jako gentleman a rozhodl se podpořit Karla Plotěného.

Asio Karel Ploteny 01 portretKarel Plotěný je TOP Odpovědný Leader v udržitelnosti 2022, jeho „modrozelená“ na rtu při každé myšlence, každém jednání, každé úvaze o čemkoliv nejen z oblasti vodárenství a čistění vod. Muž se srdcem na správném místě, pokorný a skromný, s respektem k hodnotám, sporťák a chlap. Kdo jiný by měl získat ocenění než Karel Plotěný! Jsem o tom přesvědčen, že v Regionální hospodářské komoře Brno nemáme lepšího kandidáta, a to i přesto, že čím dál víc vnímám, jak jsou někteří naši členové velmi, velmi angažovaní v oblasti enviromentálního podnikání a bytí vůbec, za což jim patří obdiv a dík.
Karla znám hodně dlouho i z hokeje a musím přiznat, že jeho neagresivní, avšak důrazný tah na branku byl znát, a proto uměl a stále umí dávat góly, i když dnes již na jiném hřišti. Jsem upřímně rád, že mohu být jeho přítelem. Vážím si jeho obětavosti ve prospěch nás všech, a proto jsem nemohl ani vteřinu uvažovat o přenechání nominace, za kterou velmi děkuji a vážím si jí, právě jemu,“ píše Ivo Hutira.

Karel Plotěný je odborník na slovo vzatý v oblasti vody, vodního hospodářství a modrozelené infrastruktury. Vybudoval od píky firmu ASIO, která letos oslaví třicetileté výročí. Je to chytrý a skromný člověk, který si nominaci určitě zaslouží. Chcete-li nominaci podpořit, tak je tu možnost prostřednictvím komentářů pod jeho nominačním medailonkem.

Mezi nominovanými bude vybírat odborná porota.

Lenka Votavová, RHK Brno
Brno, 5. dubna 2023

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size