RHK Brno již dlouhodobě přispívá k zvýšení exportních schopností místních firem a usnadňuje jim vstup na zahraniční trhy.

Díky podpoře Jihomoravského kraje v rámci projektu Centra mezinárodního obchodu mohou nyní vhodní žadatelé využít finanční nástroj v podobě jednorázové dotace (exportní voucher pokrývá 75 % ceny zakázky, a to až do výše 50.000 Kč) na jejich projektové záměry, tzn. služby, které povedou k posílení jejich konkurenceschopnosti, a to zejména tím, že napomohou při jejich internacionalizaci.

Poskytnutá podpora se může týkat účasti na mezinárodních veletrzích, výstavách a konferencích, zpracování mezinárodního marketingu či využití specializovaných individuálních poradenských služeb.

Letos bylo celkem předloženo 17 projektových žádostí od jihomoravských firem. Formální a věcnou kontrolu provedla v první polovině března odborná komise složená ze zástupců RHK Brno.

Dne 23. 3. byli losováni radním Jihomoravského kraje Jiřím Hlavenkou úspěšní žadatelé o exportní voucher. Bylo vylosováno 9 firem (I.T.S. Spedition Brno, spol. s r.o., Grig Distribuce s.r.o., MAJAK agency, s.r.o., ROMILL s.r.o., ALVAO s.r.o., STRIDE XL s.r.o., Strojírenský zkušební ústav, s.p., World from Space s.r.o. a AtomTrace a.s.) a 4 náhradníci (GRiT, s.r.o., IN-EKO TEAM s.r.o., VisionCraft, s.r.o., Adventio Technologies s.r.o.).  Firmy budou v brzké době kontaktovány pro doladění formalit. Na realizaci jejich projektového záměru budou mít čas do konce listopadu tohoto roku.

Tato aktivita v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“ je realizována za finanční podpory Jihomoravského kraje.

RHK Brno
23. 3. 2023

 

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size