RHK Brno ve spolupráci se zahraniční kanceláří CzechTrade v Lotyšsku zorganizovala 29. listopadu – 2. prosince 2023 za podpory statutárního města Brna podnikatelskou misi do Rigy, spojenou s představením pěti našich firem na mezinárodním veletrhu Tech Industry. V pobaltských státech jde o nejvýznamnější výstavní akci se zaměřením na průmyslovou výrobu.

Na dlouhodobě jednom z neprestižnějších veletrhů v zemi, s vysokou úrovní vystavovatelů i odborné návštěvnosti, využili zástupci společností Atrima spol. s r.o., HESTEGO a.s., IDEAL-TRADE SERVICE, spol. s.r.o., KSK PRECISE MOTION, a.s. a Strojírenský zkušební ústav, s.p. možnost oslovit cílové zákazníky z celého regionu severovýchodní Evropy. Formou společného skupinového stánku jsme jim poskytli prostor a příležitost pro představení před potenciálními obchodními partnery nejen z Lotyšska, ale také z Litvy, Estonska či Finska.

Význam a rozsah celé akce, která tematicky pokrývá obory strojírenství, kovoobrábění, automatizace, elektroniky a elektrotechniky, materiály a technologie pro industriální produkci nebo segment nástrojů, potvrdila rovněž návštěva velvyslance České republiky v Rize a vedoucí obchodně-ekonomického úseku české ambasády v Lotyšsku na naší expozici i vyjádření přítomných účastníků:

Michal Dvořáček, Strojírenský zkušební ústav, s.p.: "Tuto podnikatelskou misi a současně reálnou možnost být osobně na významném veletrhu celého Pobaltí hodnotím velmi kladně. Celá akce byla kvalitně a precizně připravena, zorganizována a také na místě provedena. Největší přínos účasti spatřuji v osobním jednání s firmami z regionu, možnost poznat místní prostředí (tj. místní obchodní zvyklosti, úroveň ekonomiky, vybrané výrobní sektory, ale také konkurenci). Díky tomu pak můžeme identifikovat hlavní příležitosti pro rozvoj naší spolupráce s místními firmami."

Tato obchodní mise byla realizována za finanční podpory statutárního města Brna v rámci projektu „Centrum mezinárodního obchodu“.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size