Publikace Datové schránky od Hospodářské komory České republiky přináší ve stručné formě nejpodstatnější informace týkající se fungování a používání datových schránek, včetně praktických tipů, poznámek a upozornění pro jejich uživatele. Seznámit by se s ní měli především ti, kteří datové schránky zatím vůbec nepoužívali nebo teprve začínají používat.

Datové schránky musí ze zákona povinně používat nejen veškeré orgány veřejné moci (při komunikaci mezi sebou a s adresáty veřejné správy, kteří mají datovou schránku zřízenou a zpřístupněnou), ale pro příjem datových zpráv rovněž i právnické osoby (obchodní společnosti).

Pro podnikající fyzické osoby (rovněž pro příjem datových zpráv) bude tato povinnost zavedena od 1. ledna 2023, poté co vstoupí v účinnost příslušná ustanovení zákona č. 261/2021 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s další elektronizací postupů orgánů veřejné moci.

Publikace je ke stažení ZDE.

Zdroj: HK ČR

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size