Aktuální zahraniční poptávky, nabídky, tendry, pozvánky na akce a informace pro začínající i zkušené exportéry naleznete v novém čísle našeho e-zpravodaje Centra mezinárodního obchodu.

Tento newsletter je k dispozici všem zájemcům ke stažení ZDE.

Co můžete např. využít aktuálně:

Přeshraniční podnikání v Rakousku: Náš jižní soused je díky geografické blízkosti i historickým, politickým a obchodním vazbám pátým nejdůležitějším exportním trhem ČR. Při obrovské konkurenci je ovšem potřeba, aby české podniky, které na rakouském trhu chtějí uspět, na něj vstupovaly maximálně připraveny. Ve spolupráci s firmou Auditor zveme 16. dubna 2024 na seminář v Brně, kde si na případových studiích vysvětlíme daňové dopady při podnikatelské expanzi do Rakouska-od přeshraničního prodeje zboží až po založení dceřiné společnosti. Dále pak přiblížíme téma problematiky vysílání zaměstnanců, které se pojí s celou řadou administrativních, pracovněprávních i daňových povinností. Více ZDE.


Why Tenerife? Business in Rhythm of Isa Canaria: Jste česká firma či startup se zájmem o export do Španělska? Zajímají vás nové obchodní příležitosti, které tato země včetně svých ostrovů nabízí? V tom případě pak právě pro vás 17. dubna 2024 připravuje agentura CzechInvest obchodní setkání v Brně s podnikatelskou delegací z Kanárských ostrovů. Více ZDE.


GreenTech Days meet Future of Building 2024: Kolegové z Rakouské hospodářské komory a jejich partneři zvou na mezinárodní akci s možností předem sjednaných 1:1 schůzek, která proběhne ve dnech 17. –18. dubna 2024 v hybridním formátu online a ve Vídni. Firmy a odborníci z více než 80 zemí během ní budou navazovat kontakty na témata, projekty a produkty v oblasti zelených technologií a stavebnictví. Více ZDE.


Vysílání pracovníků v rámci EU: RHK Brno ve spolupráci s firmou Auditor připravuje seminář, který účastníkům 23. dubna 2024 poskytne komplexní přehled o aspektech spojených s přeshraničním vysíláním zaměstnanců za účelem poskytování služeb v rámci Evropské unie. Povinnosti zaměstnavatelů budou ilustrovány na případových studiích. Více ZDE.


Stavební veletrh Brno: Chcete lépe bydlet? Chystáte se stavět, rekonstruovat či modernizovat svůj domov? Hledáte informace o dotačních programech, nových stavebních materiálech a technologiích? Zajímají vás udržitelná a energeticky úsporná řešení? Pak navštivte 24.27. dubna 2024 brněnské výstaviště. Na jednom místě se uskuteční Stavební veletrh Brno, veletrh Dřevo a stavby Brno, Festival architektury s výstavou Tiny Houses a projekt Zahrada jako Inspirace. Setkat se na něm můžete také se zástupci šesti slovenských firem, které budou součástí delegace, organizované našimi kolegy z SOPK Trenčín. Více ZDE.


Czech-Korea Hydrogen Forum and Business Meet: Korea Trade-Investment Promotion Agency & KHNP (sekce vodíkových technologií) vás zvou na Česko-korejské obchodní setkání s tématem vodíkových technologií. Akce se uskuteční 25. dubna 2024 v Praze, zahrnuje fórum a B2B jednání s korejskými firmami. Více ZDE.


Kanada jako partner pro letecký sektor: Země javorového listu představuje pro letecký průmysl EU atraktivní trh s vysokým potenciálem vzájemné budoucí spolupráce. Českým firmám a výzkumným institucím, které se zajímají o možnosti kooperace s tamními protějšky, připravujeme letos na jaře (25. dubna a 8. května) a v létě (5.–7. června) několik událostí pro získání nových informací a kontaktů. Více ZDE.


Příležitosti v sektoru informačních a komunikačních technologií: Inovace v oboru ICT jsou podpořeny nejen snahou zemí napříč světem o digitalizaci veřejného sektoru (e-government, koncepty smart cities), ale i poptávkou digitální transformace v sektoru soukromém (e-commerce, Průmysl 4.0). Tato publikace zahrnuje ucelený přehled příležitostí z celého světa, které byly identifikovány českými zastupitelskými úřady ve spolupráci s kancelářemi CzechTrade a Czechinvest. Více ZDE.


I nadále Vám pak můžeme nabídnout celou řadu zajímavých bezplatných akcí, ke kterým se lze připojit přes internet v pohodlí Vaší kanceláře/domova: exportní webináře nebo online B2B jednání s potenciálními zahraničními partnery. Více ZDE.


V případě dotazů či zájmu o využití komorových služeb pro exportéry nás neváhejte kontaktovat: O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size