Firmy ASIO NEW, spol. s r.o. i ASIO TECH, spol. s r.o. se přihlásily do kampaně #PripravBrno s tím, že udržitelné chování je přirozeným základem filosofie firem. Asi nejpodstatnější je to, že výrobky a technologie v portfoliu, jsou orientovány tak, aby pokud to má smysl, recyklovaly (např. samotnou vodu nebo živiny), rekuperovaly teplo (např. z odpadních vod) a spotřebovávaly minimum energie (viz přírodní způsoby čištění vod).

Z největších počinů v této oblasti jsou například dodávky na recyklaci vod z plaveckých bazénů a značné úspory vody a energie, zařízení na využití kalů z čistíren a minimalizace uhlíkové stopy nebo decentrální řešení malými čistírnami, opět minimalizace s cílem vyšší udržitelnosti a minimalizací uhlíkové stopy.

AS POOLREC recyklace bazénových vod
AS-POOLREC _ recyklace bazénových vod

Firmy jsou v těchto oblastech průkopníkem, a to i přes to, že ne vždy je zatím legislativa a setrvačnost v rozhodování úřadů a politiků těmto směrům nakloněna. Své názory prezentuje na oficiálních akcích a svých seminářích a snaží se tak myšlenku adaptace šířit mezi veřejností. S úmyslem prosazovat tyto myšlenky i do průmyslu, kde by měla být cílem stoprocentní recyklace vody i surovin (ZLD), se hlásí také k naší iniciativě podporující udržitelnost – Go Green.

chytrý strom AS POUSTR FVE
chytrý strom AS-POUSTR
+ fotovoltaika v rámci areálu firem ASIO

Myšlenky adaptace propaguje i směrem do firmy samotné, a to například instalací fotovoltaiky nebo zaváděním elektromobilů do firemního autoparku. Zajímavostí v tomto směru je i AS-POUSTR chytrý „strom“, který by mohl přinést zeleň tam, kde normální stromy není možné zasadit z důvodů podzemních vedení apod. Pro oblast modrozelené infrastruktury to ale není jediný výrobek – v portfoliu je jich hned celá řada…

Společnosti skupiny ASIO se logicky připojily k Memorandu o snižování emisí na území města Brna, signatářem Memoranda je i RHK Brno. Zavázat se k zelenému chování můžete i vy. Bližší informace zde.

 

Brno, 3. 3. 2022
Zpracovali: M. Plotěný (ASIO), L. Votavová (RHK Brno)

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size