Globální trh je příležitostí nabídnout a prodat vaše výrobky a služby za hranice Česka. Říkáte si, to není nic pro nás, náš sektor je složitý, byly by to jen starosti, s tímto nám nikdo nepomůže...? Nebo rozšiřujete exportní a podnikatelské aktivity do zemí, kde jste ještě nepůsobili? Právě vám je určena publikace, kterou připravilo Ministerstvo zahraničních věcí ČR společně s partnery.

Při vstupu na zahraniční trhy, hledání zákazníků nebo ošetřování rizik nabízí MZV ČR a jednotná zahraniční síť ČR, Hospodářská komora ČR a  partneři řadu služeb pro české podniky. Všechny tyto služby pro vás zajišťujeme jednoduše, srozumitelně a navíc přesně ve chvíli, kdy je potřebujete.

Existuje pět vyzkoušených kroků, které vám pomohou k úspěšnému exportu. A v každém z nich vám můžeme pomoci.

  1. Kontaktujte svého Krajského exportního specialistu: Krajský exportní specialista působí v JMK na RHK Brno a pomůže Vám na cestě k úspěšnému exportu.
  1. Udělejte si průzkum: Průzkum potenciálu trhu a zákazníků je zásadní –musíte vždy znát specifika trhu a vědět jaké překážky vás na trhu čekají!
  1. Plánujte: Ve chvíli, kdy dokončíte svůj průzkum trhu a víte, jaké jsou vaše finanční možnosti, potřebujete exportní plán. V něm si stanovíte, jak proniknete na nový trh.
  1. Najděte klienty: Nejprve zjistěte, jestli budete potřebovat agenta, distributora nebo budete prodávat napřímo. Nebo vám třeba bude stačit prodej online.
  1. Najděte finanční zdroje: Zjistěte si co nejvíce informací ohledně toho, kolik peněz budete pro rozvoj svého zahraničního obchodu potřebovat. A nezapomeňte, že to zahrnuje i investice, které budete potřebovat na reklamu a další nezbytnosti.

Více informací o jednotlivých krocích a službách naleznete v publikaci Jak se prosadit ve světě, kterou naleznete v příloze, a webových stránkách partnerů. Publikace byla vytvořena ve spolupráci Ministerstva zahraničních věcí ČR, Hospodářské komory ČR, EGAP, České exportní banky a ČSOB. V tištěné podobě je Vám k dispozici na RHK Brno.

Pokud se chcete se o exportu dozvědět ještě víc, pak přijďte na naše semináře, podívejte se na naše webové stránky. Naše aktivity můžete sledovat na stránkách www.export.cz a sociálních sítích Ekonomické diplomacie na Facebooku, LinkedInu nebo Twitteru. Nebo nás rovnou kontaktujte prostřednictvím místního Krajského exportního specialisty (O. Hrdlička, tel: 532 194 918, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) nebo Klientského centra pro export.

Přílohy ke stažení:

Jak se prosadit ve světě  - 2 MB PDF (Acrobat dokument)

Zdroj: MZV ČR

Zůstaňte v kontaktu

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Vaše soukromí je pro nás důležité. Jestliže se chcete dozvědět více o našich zásadách při ochraně osobních údajů, přečtěte si zde.

Generální partner:

DRFG Investiční skupina logo2018              czech fund

Naši partneři

logo brno3 logotyp jihomoravsky  generali logo  logo-komora   verygoodies    ndb logo
logo DevelopmentAid main large size